בכתבה הבאה, ננסה לענות על השאלה: "האם פעילות גופנית מונעת מחלות?" ברמה הכי מקיפה ועניינית שיכולה להיות. מתן התשובה נתמך על ידי מאמרים אקדמיים מחו"ל, בשילוב של מאמרים מישראל.

לפני שתמשיכו לקרוא, אנו יכולים לומר לי כי היא מסייעת במניעתן ומי שעושה התעמלות ברוב המקרים יצמצם את סיכויו לחלות או ימזער סיכונים וסיבוכים כגון: בעיות לבביות, יתר לחץ דם, טרום סכרת וסוכרת מסוג 2, הורדת כולסטרול, אוסטאופורוזיס ובעיות שריריות.

מחקרים רבים מצביעים על כך שספורט מאריך חיים, מונע מחלות ואפילו הרופאים ממליצים לחולים רבים לעסוק בזה  – "התרופה הטבעית לריפוי הגוף".

סטטוסקופ ומחשב נייד

 

מספר דוגמאות לתרומתה של הפעילות הגופנית

מורידה לחץ דם

בזמן עבודה בדופק גבוה (אירובי) מתרחש בגוף תהליך התרחבות של כלי הדם, אשר מאפשר לזרם הדם לזרום בצורה טובה יותר. כאשר הדם זורם ליתר המערכות בגוף בצורה חלקה יותר, זה מקטין את הסיכוי לסבול מיתר לחץ דם.

מורידה כולסטרול

גורמת להעלאה של הכולסטרול הטוב (HDL) על ידי סילוק הכולסטרול הרע (LDL) מהדם אל התאים בגוף. ההמלצה היא לשלב בין פעילות אירובית לאנאירובית לקבלת התוצאות המרביות והטובות ביותר. חשוב להתמיד ולהקפיד על פעילות סדירה ולא לחפף – זוהי הבריאות שלכם בסופו של דבר.

מסייעת במניעת סוכרת

משפרת את הערכים הגליקמיים לטובה, על ידי העצמת הספיגה של השרירים לאינסולין. במילים אחרות, היא גורמת להורדת רמות הגלוקוז בדם ע"י "ניקוי" הסוכרים מזרם הדם והעברתם לשימוש שרירי. התוצאה: פחות סוכר הזורם בזרם הדם ומכאן פחות סיכון לחלות בסוכרת או מזעור נזקים עתידיים.

בחורה יפה מתאמנת

 

מונעת דיכאון

התרופה הטבעית הטובה ביותר לאנטי דיכאון, שכן במהלכה הגוף נהנה משחרור של אנדורפינים ועליה ברמות הסרוטונין. כתוצאה מכך, אנו נרגיש שמחים ונרגשים יותר. חושב לשים לב, כי דיכאון זוהי מחלה ולעיתים יש מספר רמות על כן שווה להיוועץ עם רופא או פסיכיאטר במקביל לזה שאתם עושים כושר.

תורמת במניעת מחלות לב ושיקום

כל מי שעושה פעילות אירובית או אנאירובית, סיכוייו לחלות בבעיות לבביות הינן נמוכות הרבה יותר מכאלו שלא עושים התעמלות בכלל. ועוד בהקשר זה, אנשים אחרי ניתוחי מעקפים למשל נוטים לעשות שיקום לאחר האירוע הכולל התעמלות על בסיס יומי, שלאחר מכן סביר להניח שתהיה קבועה לאורך הזמן (כדי למנוע מצבים לחלות בהמשך).

גורמת להאטה של אוסטאופורוזיס

עם הגילאים המאוחרים נוטה להופיע בגוף האדם תופעה שכיחה של דלדול עצם – שכתוצאה מכך העצמות בגוף נחלשות והופכות לחלולות יותר, ואז הסיכוי לשברים הינו גבוה הרבה יותר, מאדם שלא סובל מזה. קיימים תרגילים מעולים המשפרים את צפיפות העצם אותם תוכלו לעשות עצמאים או אפילו להירשם לשיעורים. במקביל, כדאי מאוד לקבל המלצות מהרופא המטפל באם צריך טיפול תרופתי.

לסיכום, כפי שקראתם רופאים רבים ממליצים על כך! לכן הקדימו תרופה למכה והתחילו להתאמן עוד היום, כי זה ישפר לכם את איכות החיים, את מצב הרוח ואת המראה החיצוני.

» לכתבה התומכת בדברים שנכתבו תכנסו לכאן

אימון ראשון בלי התחייבות

אימון ראשון ב- 200 ש"ח חד פעמי

דברו איתיוואטסאפ