התפרצות נגיף הקורונה החלה בחודש דצמבר 2019 בסין, ומאז הצליחה להתפשט לכלל מדינות העולם, להגיע לכל מדינה, עיר, מחוז וכן אפילו אצלנו במדינת ישראל. מספר החולים בעולם נכון להיום (2020\03\13) עומד על: 133,930 מקרים שדווחו ב- 125 מדינות בעולם. מדובר, בתופעה נדירה ובמגיפה עולמית שרק הולכת ומתעצמת מידי רגע, אשר הסוף שלה אינו ידוע ובטח שהעתיד הגלובלי-אקונומי-פוליטי-חברתי-תרבותי לא ידוע לאף אחד. את כולנו עוטפת תחושה של הנה הגיע "סוף העולם"…

החל משלשום, מתאריך ה-2020\3\11 הורה משרד הבריאות בישראל על הנחיות חדשות הקשורות להתקהלות שמטרתן היא למזער ככל הניתן את הוויראליות וההידבקות. ההנחיות מדברות על איסור של קבוצות גדולות, כלומר מקבץ אנשים אשר לא עולה על 100 איש

לאור ההנחיות החדשות בוטלו מאות אירועי ענק, משחקים, תערוכות, תצוגות, חל איסור על הופעות, נסגרו בתי עסק קטנים וגדולים, חברות תעופה סגרו את שעריהן, אירועי ספורט ללא קהל, בתי ספר הושבתו, מרכזי הקניות הפכו למאוד מדוללים באנשים והמשק העולמי כולו בתדהמה אחת גדולה.

לשם כך החלטנו להרים את הכפפה תרתי משמע (זאת שמרחנו עליה חומר חיטוי מראש כמובן) ולהציג בפניכם את ההשפעה של נגיף הקורונה על ענף הפיטנס בכלל, ומועדוני הכושר הגדולים בפרט כתוצאה מההנחיות העדכניות שנאמרו בהיבט של התקהלות (כאמור, מדובר במקומות עם יותר מ-100 אנשים).

אישה חובשת מסכה נגד הקורונה

קיימת אי וודאות מוחלטת

כל המשק העולמי בכל התחומים עצר, סגר את שעריו, פיטר, קיצץ, הפסיד, נפגע , אנחנו כרגע בעידן של מיתון עם חוסר וודאות שסביר להניח שיוביל לאינפלציה וקריסה כלכלית עולמית וכמובן שזהו רק עניין של זמן שגם העסקים בענף הבריאות והפיטנס עתידם להיפגע.

אתם בטח שואלים למה? כי אנשים מפחדים לצאת מהבית בקושי לעשות קניות, פחות מבזבזים באופן כללי, אז בוודאי שהם לא ילכו להתאמן או להשתתף בחוגים בסטודיו (כי כרגע זה לא נמצא בסדר העדיפויות שלהם, אלא יש דברים חשובים הרבה יותר כמו מאבק וקיום על בסיסי יומיומי). הרי המכון מקבל את החמצן הכלכלי שלו (הכסף) מקהל המנויים שלו, ואם הם לא יגיעו ולא ישלמו אז יהיו גלי פיטורים, תהיינה הוצאות כלכליות כבדות והכי גרוע זה מקומות גדולים שאין להם רזרבות בצד ייסגרו או יפשטו רגל.

שתי בנות בשיעור יוגה

האם מומלץ ללכת לחדר כושר בזמן נגיף הקורונה?

  • אין תשובה אחת נכונה – הדעות בנושא מאוד חלוקות ומשתנות, יש אשר יגידו "כן" ויש אשר יגידו "לא".
  • פאניקה והיסטריה – רוב האנשים בפאניקה ובהיסטריה מוחלטת, המשק בעצירה מוחלטת, מידי שעה מתקבלות הנחיות חדשות והימים יגידו את שלהם האם כדאי ללכת.
  • תחלופת האנשים – כמות המתאמנים במכונים הגדולים עומדת על כמה עשרות ואפילו מאות מתאמנים אשר הזיעו והשאירו חיידקים בכל פינה (לצערנו, לא כולם מקפידים על כללי ההיגיינה האמורים)
  • יש מקומות שעברו חיטוי והציבו עמדות ניקיון – הרבה מקומות גדולים דואגים לתחזוקה וניקיון במקום שלהם. קחו למשל את הרשת "הולמס פלייס" אשר יש לציין אותה לטובה כי היא נצמדת להוראות משרד הבריאות.
  • ההחלטה בידיים שלכם – אתם קהל הלקוחות בסופו של דבר, אתם תחליטו בדרך הנכונה והטובה ביותר שמתאימה לכם, מה הכי נכון ובריא עבורכם.

 

אדם רוחץ את הידיים

12 פתרונות איך תשמרו על עצמכם בחדר כושר?

  1. תשתמשו בכפפות – תדאגו להשתמש בזמן הפעילות בכפפות, שכן הן אמצעי נוסף בהקטנת החשיפה.
  2. תכבסו בהרתחה – את הבגדים המלוכלכים תדאגו לעשות בהרתחה, כי זוהי דרך מעולה להרוג את החיידקים.
  3. תביאו אתכם בגדים ישנים – דרך נוספת היא לעשות ספורט עם בגדים ישנים שאין לכם צורך בהם כבר, ובסיום לזרוק אותם לפח ולהחליף בחדשים.
  4. תקפידו לרחוץ ידיים בצורה יסודית – עם כניסתכם לחד"כ תיגשו רגע למלתחות או לשירותים ותדאגו לשטוף את הידיים שלכם במים ובסבון או בג'ל הגיינה לידיים (אלכוג'ל).
  5. תביאו אתכם מגבת גדולה – נכון שזה לא הפתרון הכי מושלם, אבל בכל זאת היא מעניקה סוג של שכבת הגנה ובידוד מסוים, סופגת זיעה וזאת עוד דרך לשמור על עצמכם.
  6. אל תלחצו ידיים – ההנחיה היא לא להתחבק, להתנשק וכמובן ללחוץ ידיים. אם ראיתם חבר\ה תעשו שלום מרחוק או שתסמסו בווטסאפ או אפילו תצלצלו ותנהלו שיחה בטלפון מרחוק (אחד על ההילכון והשני מרים משקולות).
  7. עדיף שלא תיכנסו לג'קוזי או לבריכה – הרי ידוע שהמקומות הללו הם סוג של גן עדן לבקטריות ולחיידקים, ומהמטרה שלכם היא להקפיד על היגיינה ולהימנע ממקומות כאלו במיוחד בתקופה הקרובה, עד שייתבהר המצב כולו.
  8. תשקלו להתאמן עם מסכה – אם אתם ממש היסטריים תרכשו מסיכת פנים אף ופה (הסטנדרטית הירוקה כמו של האחיות והרופאים) או את המסיכה המשודרגת והיקרה יותר שזוהי N95. קחו בחשבון, שזה לא הכי פרקטי ונוח אבל אם רוצים למזער נזקים, ולהפחית סיכונים זאת דרך נוספת.
  9. תיתפסו פינה שקטה ומבודדת – תנסו למצוא פינה יחסית ריקה מאנשים או פחות עמוסה באנשים אשר אתם עלולים לבוא במגע איתם. למשל: יש אזורים "מתים" במכונים שלא הרבה מגיעים לשם, אלו המקומות שעליכם למצוא וזה יהיה האתגר שלכם (אצלנו במכון האזור של המנקות הוא יחסית די שקט ומבודד).
  10. תלכו בשעות לא עמוסות – תעדיפו ללכת בשעות שאין בהן ריכוז גבוה של אנשים (תבררו מול המכון בו אתם נמצאים מתי אין התקהלות גדולה ושעות עומס), כי שעות הערב לרוב עמוסות וגדושות בשיעורי סטודיו מלאים, אנשים שעושים פעילות אירובית על ההליכונים ואלו שמרימים משקולות ולפי ההנחיות עדיף להימנע מכך.
  11. תנסו לבוא כמה שפחות במגע – תשתדלו להימנע מלשכב או לשבת לזמן ממושך ואם אתם יכולים לעשות תרגילים בעמידה זה עדיף (פחות חשיפה עם מיטות, כיסאות , מושבים) אבל אם בכל זאת אתם עושים תחטאו אותם. בנוסף, בנוגע לחלק מהמכשירים האירוביים (הליכון, אופניים, מדגרות נעות) אם תוכלו לעשות ללא שימוש בידיים כמובן תרגישו שאתם יציבים ובטוחים – לכו על זה.
  12. תיקחו אתכם בתיק חומרי חיטוי – קיימים עשרות מוצרים שונים בשוק כגון: ג'ל חיטוי לידיים, מגבונים אנטי בקטריאליים וספריי לניקוי ולחיטוי. כשאתם עולים על ההליכון או על האליפטיקל תדאגו לנקות בצורה יסודית את הידיות המרכזיות, המסך והלחצנים. כשאתם מרימים משקולות תוודאו להעביר מגבון, את המכונות השונות כמובן לנקות, ולא לשכוח את המזרן או הכדור שעליו אתם שוכבים. בקיצור, כל מה שבא במגע במהלך הפעילות שלכם תוודאו לנקות ולחטא.

מדריך כושר משדר אופטימיות

אם החלטתם לא ללכת למכון, קבלו 4 דרכים מצוינות לשמירה על גוף חטוב

  1. פעילות גופנית בחוץ – למשל תוכלו לעשות ריצה, הליכה, רכיבה על אופניים, יוגה בשקיעה, פילאטיס בגינה. חשוב שתקפידו לעשות את הפעילות שבחרתם, במקומות פחות המוניים ועמוסים.
  2. מאמן עד הבית תשכרו את שירותיו של מדריך אשר יגיע אליכם עם כל הציוד הדרוש ללא כל חשש לצאת החוצה מהידבקות. הוא ידאג לרומם לכם את מצב הרוח, להכניס בכם אנרגיה וכמובן להזיז לכם את הגוף.
  3. אימון אונליין – אם נשארתם עובדי עצות ואין לכם מושג מה לעשות? תוכלו לקבל עזרה מקצועית בעבור תשלום סמלי של מדריך אשר ינחה אתכם צעד אחר צעד, יבנה לכם תוכנית אימונים מותאמת אישית למטרות ובשל הנסיבות, ואפילו אם צריך הסברים, הוא יראה לכם הכול בזמן אמת בשיחת וידאו.
  4. אימון ביתי – תוכלו להתעמל בזמנכם החופשי ובסביבה הכי סטרילית ללא כל חשש מהידבקות. תוכלו לעשות מאות תרגילים כנגד משקל גוף או עם ציוד בסיסי. רשת האינטרנט מפוצצת בסרטונים כאלו אתם מוזמנים לחפש בגוגל וביוטיוב "תרגילי כושר בוידאו" או שפשוט תורידו אפליקציה לסמארטפון שלכם. לבעלי אנדרואיד: Female Fitness – Women Workout | Home Workout – No Equipment.

סרטון של בעל מכון אשר מנקה ומחטא את המכשירים

מקורות אשר נתמכים בכתבה

  • אתר משרד הבריאות – להמשך תלחצו כאן
  • ויקיפדיה – התפרצות הנגיף בישראל להמשך תלחצו כאן
  • "איך למזער נזקים בעסקים בתחום הספורט?" – להמשך תלחצו כאן 

אימון ראשון בלי התחייבות

אימון ראשון ב- 200 ש"ח חד פעמי

דברו איתיוואטסאפ